Maak een keuze:


Nieuws

21 april 2017

Nieuwe scheepvaartroutes langs de Belgische en Nederlandse kust

Met ingang van 1 juni 2017 om 00.00 UTC (02.00 lokale tijd) gelden nieuwe scheepvaartroutes op het Belgische en het Nederlandse (zuidelijke) deel van de Noordzee. Lees verder...

11 april 2017

Blauwe golf in recreatieseizoen

Download: Bedieningstijden Kanaal door Walcheren en Zeelandbrug Lees verder...

De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan ondermeer jachthavens
Bericht aan de scheepvaart Kanaal door Walcheren en Zeelandbrug
CWO erkende opleidingsvereniging
AKZ Verzekeringen
Schepenkring Kortgene
Watersportverbond
Hillebrand
Don Risicobeheer
Watersportonline.nl
Lion Sails
Jachtwerf Oostwatering
Zwemer Watersport
Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij
Meulenberg
Flipper Watersport
Van der Rest Nautic
Delta Marina Kortgene
Damen Shipyard
Gruiter
Jachtwerf Oostwatering
Caljouw-Rademaker
Chido; informatie-, documentatie- en organisatieadvies
www.veersemeer.com
Rijk & Meer verzekeringen
Keurslager Tom de Boeye
Brasserie Oostdok
Citex
Bouwbedrijf Veere
03 juni 2016

Yngling zeilen folder

Zeilen in clubboten

Wat zijn clubboten

Clubboten zijn door WV Arne aangekocht om leden en diegenen die lid willen worden in de gelegenheid te stellen te zeilen zonder zelf een boot aan te kopen. De vereniging hoopt hiermee  o.a. het zeilen laagdrempeliger te maken en zo ook meer jonge leden te werven.

De vereniging bezit hiervoor twee Ynglings , snelle en zeer wendbare scheepjes met een lengte van 6.35. Door de zware kiel en voldoende drijfvermogen zijn de boten onkenterbaar en daardoor heel geschikt niet alleen voor wedstrijdliefhebbers maar ook voor  toerzeilers. Bovendien is de Yngling goed alleen te varen, terwijl het daarnaast een aantrekkelijke gezinsboot is.

Wie kan gebruik maken van de clubboten

Om gebruik te kunnen maken van de clubboten moet je lid zijn (of worden) van WV Arne. Daarnaast moet je lid worden van de subclub-Yngling. Voor dit (sub-)lidmaatschap moet € 100,-- worden betaald. Voor dit bedrag kun je als lid dus een heel vaarseizoen, via een reserveringssysteem, van de boten gebruik maken. Er is dus geen sprake van het huren van een boot.

Wie vanwege de clubboten lid wil worden van WV Arne moet, naast de jaarlijks terugkerende contributie van € 62,50, net als elk ander kandidaat-Arnelid, een eenmalig  inschrijfgeld betalen van € 225,--. Dit bedrag mag in twee (jaar-)termijnen worden voldaan. Als je in het eerste jaar tot de conclusie komt dat je wilt stoppen, hoeft de 2e termijn niet betaald te worden.

Verder moet je aan enkele voorwaarden voldoen voor je met de boot weg kunt varen.

Wat zijn de verdere voorwaarden

  • Natuurlijk moet je kunnen zeilen en schipperen. Een kleine groep bezitters van een eigen Yngling is bereid je een keer mee te laten varen om te bekijken of je daartoe in staat bent. 
  • Bij elke Yngling hoort een beschrijving die je wegwijs maakt in de boot.
    Mocht enige extra zeilinstructie nodig zijn, dan is de groep bereid die te geven. Als meer zeilervaring nodig is, kun je een aantal zeillessen nemen bij bv. zeilschool Het Veerse Gat (0118-501398). 
  • Als je hebt laten zien op een verantwoorde manier met de boot te kunnen omgaan, kun je het inschrijfformulier voor de subclub-Yngling downloaden van de website van WV Arne. Ook het reglement en het protocol voor het gebruik van de clubboten is daar t.z.t. te vinden.
  • Via een digitaal reserveringssysteem kun je zien wanneer de clubboten beschikbaar zijn en een reservering maken. De sleutel haal je op bij de havenmeester van Oostwatering.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de Clubbootcommissie Jaap le Roij,  e-mail clubboot@wvarne.nl

Naast de secretaris bestaat de clubbootcommissie uit Ben van Bergen (penningmeester en planning). Een voorzitter moet nog worden benoemd.

Administratie WV Arne
Balkengat 35, 4331 HH Middelburg
tel +31(0)118 638861 (keuze 1)
admin@wvarne.nl
terug naar overzicht