Open Nederlands Kampioenschap Solo

De Nederlands klassenorganisatie van de Solo (een eenmansboot ontworpen door Jack Holt in 1956) heeft onze vereniging in het voorjaar benaderd met de vraag of wij het Open Nederlands Kampioenschap op 13 t/m 15 september 2019 kunnen organiseren. De Klasse organisatie verwacht zo’n 45 à 50 deelnemers: Standaard zijn het Nederlanders en Engelsen, maar (gelet op wedstrijd zeilen in Zeeland) misschien ook wel een enkele Belg. Aangezien het een kampioenschap is, zijn de wedstrijdleider (Rob Beemster) en voorzitter van de protestcommissie (Henk Botterweg) extern aangetrokken. Als startschip is de Atina van Gerard Hensen beschikbaar en als finishschip de Grand Banks van Paul van Nes. Ons verenigingslid, John Veldman, zal de controle van de klasse voorschriften doen.
De eerste deelnemers zullen op donderdag 12 september arriveren. Het plan is om voornamelijk vanuit het Strandje te opereren. De boten worden gestald op het Strandje, trailers op het parkeerterrein voor het Strandje. Op 13 september starten de wedstrijden: Op vrijdag worden drie wedstrijden gezeild. Zaterdag staan er vier wedstrijden en voor de zondag drie wedstrijden op het programma. De wedstrijden worden zondag met de prijsuitreiking van de Blauwe wimpel voor de klassenkampioen van het Watersportverbond worden afgesloten.
De deelnemers zullen deels op het verenigingsterrein verblijven, maar hebben ook in de omgeving onderdak gezocht.
De klassenorganisatie organiseert zelf voor de vrijdagavond een happy hour en een gezamenlijk diner van de deelnemers op zaterdag.
Op de jachthaven Oostwatering zal van 12 tot en met 15 september wel een en ander te merken zijn van dit Open Nederlands Kampioenschap Solo!
Voor de bemensing van startschip, finishschip, rescue-boten en taken aan de wal worden vrijwilligers bij de Arne gezocht. Aanmelden kan bij de Zeilwedstrijdcommissie: Edwin Louwerse (06-42239764) en Maarten Sjouke (06-50522044).

Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.