Informatie Covid-19 20-05-2020


Beste medeleden,

De laatste weken hebben jullie met regelmaat de updates rondom de gevolgen van de coronacrisis ontvangen. De laatste twee weken wordt het steeds duidelijker hoe de wereld er de komende tijd uit zal gaan zien. De komende dagen zullen velen van jullie weer het water opgaan. Om dit geordend te laten verlopen hebben wij in deze nieuwsbrief de jongste ontwikkelingen op een rijtje gezet. We focussen ons daarbij vooral op de directe gevolgen voor de Arne en onze havens.

In deze editie:

 • Bericht van de voorzitter
 • De havenkantoren
 • De sanitaire voorzieningen
 • De clubgebouwen
 • De camping in Oostwatering
 • Kranen – knippen & scheren in Oostwatering
 • Zomeravond competitie
 • Overige evenementen
 • Noodverordeningen Zeeland
 • Onze eerdere richtlijnen en adviezen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Voorzitter.jpg

Bericht van de voorzitter

Lieve leden,

om te beginnen hoop ik dat het goed gaat met jullie en wens ik jullie sterkte, flexibiliteit en uithoudingsvermogen in deze nog altijd uitzonderlijke periode.
Zoals jullie allemaal hebben gezien gaat de wereld om ons heen langzaam maar zeker weer opstarten. En daar zijn we allemaal blij mee, zeker met de prachtige weersvoorspellingen voor komend Hemelvaart weekend.

Toch is het juist nú zaak om extra alert te blijven. Let dus goed op in de haven, op de steigers maar ook op het water. De teugels mogen iets losser maar onze waakzaamheid mag nog niet verslappen.

Om het voor iedereen overzichtelijk te maken hebben wij in deze nieuwsbrief de laatste stand van zaken uit één gezet. Zo weten we allemaal waar we aan toe zijn en wat we kunnen verwachten de komende weken.

Ik wens jullie een mooi Hemelvaart weekend en veel plezier op het water!

Met vriendelijke groet,
Walter van Wijngaarden
Voorzitter

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut

De havenkantoren:

De bezetting van het havenkantoor in Middelburg is t/m 30 juni qua openingstijden afhankelijk van de verwachte drukte. Per 1 JULI zal het kantoor weer geopend worden volgens het normale rooster. Wij hebben diverse maatregelen genomen om dit mogelijk te maken.

Tot 1 JULI worden de bruggen beperkt gedraaid. Dit gebeurt enkel op afspraak om 09.00u / 12.00u/ en 17.00u. Meer informatie of reserveren voor de brug kan telefonisch via: 0118-638861 keuze 2.

Havenkantoor Oostwatering is weer geopend volgens normaal rooster. Sleutels kunnen vanaf heden weer omgeruild worden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut

De sanitaire voorzieningen:

De sanitaire voorzieningen in beide havens blijven de komende 6 weken nog gesloten en openen weer op 1 JULI .

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut

De clubgebouwen:

Middelburg: Clubgebouw de Kemel (en dus “de Prins op ’t witte paart”) zal per 1 JUNI weer geopend zijn voor maximaal 30 personen. Het gebouw is alle dagen geopend behalve op woensdag. Ook is het terras weer (in aangepaste vorm) geopend! Het is wel verplicht om vooraf te reserveren voordat je het gebouw bezoekt. Zorg goed voor elkaar en volg de gestelde regels zorgvuldig op. Als alles goed verloopt mag de bezetting per 1 JULI uitgebreid worden. Let op, tot 1 juni kan je wel afhaalmaaltijden in de Kemel halen! Bestellen kan via 0118-638861 keuze 4.

Veere/Oostwatering: Club gebouw de Roergangershut blijft gedurende de maand juni nog gesloten. We plannen om op 1 JULI de deuren weer te openen. Meer hierover volgt in de komende weken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut

De camping in Oostwatering:

De camping is weer geopend voor watersport gerelateerde gasten. De bezetting is wel beperkt tot 50% en vanaf 29 mei gaat dit naar 75%.van de vrije plekken en alleen als een gast(en) over eigen sanitaire voorzieningen beschikken (chemisch toilet is ook toegestaan).

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut

Kranen, knippen & scheren in Oostwatering:

Het kranen verloopt nog steeds via schema. En goed nieuws, ook in Oostwatering mag de kapper weer open! Vanaf 2 juni kan je je boot weer aanbieden voor knippen en scheren. Je moet dit wel vooraf  reserveren via 0118-638861 keuze 3.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut

Start zomeravond competitie 2020:

In overleg met de veiligheidsregio mag de zomeravond competitie onder bepaalde voorwaarden doorgang hebben. Als het je leuk lijkt om aan deze competitie mee te doen dan kan je je daarvoor aanmelden via https://www.wvarne.nl/zeilwedstrijden/inschrijven-zomeravondcompetitie/. Meer informatie hier https://www.wvarne.nl/nieuws/start-zomeravond-competitie-2020/

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut

Overige evenementen:

Vooralsnog zijn alle evenementen tot nader order afgelast.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut

Noodverordeningen Zeeland:

Wij baseren onze informatie op wat ons door lokale en landelijke instanties wordt aangeleverd. Hier zitten soms wat verschillen tussen. Mocht je de komende weken gaan varen en je afvragen hoe sommige dingen buiten onze havens en op de wateren precies zitten dan kan je het beste even de noodverordeningen van de veiligheidsregio Zeeland bekijken. Deze worden met regelmaat geüpdatet. https://www.zeelandveilig.nl/noodverordeningen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut

En natuurlijk blijven onze eerdere richtlijnen en adviezen van kracht, dus:

 1. Iedereen met verkoudheidsklachten (hoesten, koorts, keelpijn) blijft thuis!
 2. We volgen met z’n allen strikte hygiëne regels. Regelmatig handen wassen, geen handen schudden, niet zoenen of overig lichamelijk contact;
 3. Houdt minimaal anderhalve meter afstand van elkaar;
 4. Alle evenementen zijn afgelast;
 5. Ons kantoor aan het Balkengat is gesloten voor bezoekers, Janny is wel bereikbaar. Bij voorkeur per mail, eventueel telefonisch tussen 10 en 12 uur;
 6. De werkploegen werken in principe niet, maar als zij zelf aangeven dit wel te willen doen is dit aan hen om te werken;
 7. Commissievergaderingen worden afgelast. Deze kunnen wel via online platformen doorgang hebben;
 8. Het is vanuit overheidswege ook ná 1 juni verboden om samen te scholen met meer dan 3 personen. Ook in de havens!
 9. De ALV van april komt voorlopig te vervallen en laten we samenvallen met de ALV van 20 november. Het bestuur acht het momenteel niet noodzakelijk om deze op korte termijn op een andere manier in te vullen. Er zijn geen urgente zaken.
 10. Zorg ook tijdens het varen met niet directe gezinsleden voor voldoende afstand!

Voor meer info en updates rondom de ontwikkelingen betreft het Corona-virus kunt u ook de volgende websites raadplegen (wij als bestuur nemen de overheid als leidend!)

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

https://www.watersportverbond.nl/kenniscentrum/coronavirus

https://www.zeelandveilig.nl/coronavirus

Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.