Logo Blauwe vlag

NIEUWS OVER COVID-19

Beste Arne Leden,

Het effect van de maatregelen rondom het Corona-virus is de laatste dagen goed zichtbaar aan het worden. Het houdt ons allemaal in de greep en de zorgen over de gezondheid en maatschappelijke ontwrichting overheersen momenteel het dagelijks leven. De overheid treft allerlei maatregelen om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen, zodat de gezondheidszorg gegarandeerd kan blijven. Vandaag zijn de richtlijnen nog verder aangescherpt. Dit geeft duidelijkheid tot 6 april 2020. Daarnaast worden richtlijnen aangereikt die als advies aan besturen van verenigingen worden gegeven. De daadwerkelijke beslissingen om deze over te nemen liggen uiteindelijk dus bij de besturen van de verenigingen. 

Wij als bestuur van WV Arne volgen de ontwikkelingen op de voet. Daarbij zullen wij de richtlijnen volgen en deze zoveel mogelijk aanhouden. We gaan geen algemeen verbod op activiteiten binnen WV Arne instellen, noch zullen wij de havens sluiten voor onze leden. Wat wij wel doen is elke activiteit die gepland staat binnen de WV Arne beoordelen op het al dan niet doorgaan. Daarbij zullen wij uitgaan van de op dat moment geldende landelijke richtlijnen en adviezen. Maar daarbij gebruiken wij wel ons gezonde verstand en maken wij iedere keer weer een aparte afweging of we iets door laten gaan of niet. Zo hebben wij besloten om de vrijwilligersavond en de nieuwe-leden-introductie-avond af te blazen. Maar geven wij wel toestemming aan de Wintersprinter om onder strikte voorwaarden door te gaan. 

Daarnaast willen wij als vereniging ook de algemene richtlijnen en adviezen nog eens benadrukken aan onze leden. Gelukkig is de watersport een tak van sport waarbij verantwoordelijkheid naar anderen, veiligheid, hygiëne, goed stuurmanschap, logisch denken, volgen van protocollen en zelfredzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we op de juiste manier met deze situatie omgaan. Met elkaar kunnen we zorgen dat we onder de kritieke lijn blijven (flatten the curve https://www.youtube.com/watch?v=6rqpRq7nkO8)

Omdat het vanaf a.s. week weer mooier weer wordt verwachten wij weer meer mensen in de havens. Daarom willen wij iedereen graag de volgende (rijksoverheid) adviezen meegeven:

 1. Iedereen met milde verkoudheidsklachten (hoesten, koorts, keelpijn) blijft thuis! 
 2. We volgen met z’n allen strikte hygiëne regels. Regelmatig handen wassen, geen handen schudden, niet zoenen of overig lichamelijk contact;
 3. Houdt minimaal een meter afstand van elkaar;
 4. De Roergangershut blijft voorlopig dicht;
 5. De Kemel is tot tenminste 6 april gesloten;
 6. Wij zullen per evenement bekijken of het doorgaat en de betrokken leden daarvan op de hoogte stellen;
 7. Ons kantoor aan het balkengat is gesloten voor bezoekers, Janny is wel bereikbaar. Bij voorkeur per mail of per telefoon tussen 10 en 12 uur;
 8. Havenkantoor Middelburg blijft voorlopig dicht;
 9. Havenkantoor Oostwatering is tot nader order gesloten maar telefonisch wel bereikbaar voor noodgevallen en vragen;  
 10. De havenkantoren zijn voor dringende vragen of eventuele brugopeningen telefonisch bereikbaar op het vaste telefoonnummer 0118 638861-2 (Middelburg) 0118638861-3 (Oostwatering).
 11. De werkploegen werken in principe niet, maar als zij zelf aangeven dit wel te willen doen is dit aan hen om te werken; 
 12. Het omruilen van de sleutels zetten we per direct tot nader order stop;
 13. Vooralsnog zal het kranen op 01-04-2020 doorgang hebben maar wel onder strikte voorwaarden, deze volgen nog;
 14. Commissievergaderingen worden afgelast. Deze kunnen wel via online platformen doorgang hebben; 
 15. De ALV van 17 april 2020 gaat vooralsnog door, maar mochten maatregelen verlengt worden dan zal deze ook verschoven worden;

Voor meer info en updates rondom de ontwikkelingen betreft het Corona-virus kunt u ook de volgende websites raadplegen (wij als bestuur nemen de overheid als leidend!):

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport

https://www.watersportverbond.nl/kenniscentrum/maatschappelijke-thema-s/coronavirus-en-de-watersport

Om te toetsen of uw evenement doorgang kan hebben kunt u het volgende afwegingskader raadplegen – wat wij ook zullen gebruiken als bestuur. Dit is echter slechts een richtlijn die met gezond verstand moet worden toegepast:

https://www.nctv.nl/documenten/publicaties/2020/03/10/covid-19-bestuurlijk-afwegingskader-evenementen

Wij hopen dat u begrip heeft voor deze maatregelen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan kan u die mailen naar admin@wvarne.nl .

 Hopende u via deze weg voldoende geïnformeerd te hebben. 

Met vriendelijke groet namens het bestuur van WV Arne

Walter van Wijngaarden

Lees ook bericht:
UPDATE maatregelen rond coronavirus
Overnachten aan boord in Zeeland
Ook verbod overnachten in Zuid-Holland en Noord-Brabant
Aangepaste bedieningstijden Kanaal door Walcheren en Zeelandbrug

Nieuws

Waarschuwingen KNMI

Waarschuwingen Kust en Noordzee

RSS Nieuws Kustwacht Nederland

RSS KNRM nieuws

Watersportverbond

VarendoejeSamen

Waterrecreatie Nederland

Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.