Renovatie remming- en geleide werken Zandkreeksluis, 11 maart 2024 – 16 november 2024

Geachte heer/mevrouw, 

De Klerk Waterbouw voert in opdracht van Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de remming- en geleidewerken van de Zandkreeksluis. Het onderhoud is nodig om de constructies veilig en betrouwbaar te houden. In het recreatietoervaartoverleg bent u al geïnformeerd over de diverse werkzaamheden op het vaarwegennet. Met deze mail willen wij u meer informatie geven over de werkzaamheden en de hinder die de vaarweggebruikers kunnen gaan ondervinden bij de Zandkreeksluis in 2024.

Vervangen steigers

Tijdens het vervangen van de steigers aan beide zijde van de Zandkreeksluis zal het scheepvaartverkeer hinder ondervinden. De werkzaamheden worden van af het water uitgevoerd. Werkschepen liggen voor de sluis en er worden ook werkzaamheden uitgevoerd met duikers op korte afstand van de sluis.  

Wanneer

In de periode van maandag 11 maart tot en met vrijdag 15 november 2024 worden de werkzaamheden uitgevoerd. In het voor- en najaar is de sluis van maandag tot en met vrijdag van 6:30 tot 16:00 uur gestremd. Gedurende de stremmingsperiode is de sluis buiten de werktijden en in het weekend ‘normaal’ in bedrijf. In onderstaande tabel ‘stremmingsperiodes’ vindt u een overzicht van de stremmingen van de Zandkreeksluis in 2024.  

Vragen over de uitvoering

Voor vragen over de uitvoering van het onderhoud aan de remming- en geleidewerken kunt u contact opnemen met Marije van Belzen, adviseur omgeving Rijkswaterstaat. Zij is te bereiken via marije.van.belzen@rws.nl of op 06-30330783. 

Vervangen slijtlaag van de brug

Naast het vervangen van de remming- en geleidewerken vervangt Rijkswaterstaat ook de slijtlaag van de brug bij de Zandkreeksluis.   

Wanneer

Het vervangen van de slijtlaag gebeurt van maandag 16 september 2024 t/m zondag 29 september 2024. De werkzaamheden vinden plaats op het beweegbare deel van de brug in de Deltaweg (N256) ter hoogte van de Zandkreeksluis. Voor het wegverkeer is de hinder beperkt, omdat het verkeer wordt omgeleid via de bypass over de Zandkreeksluis. Het scheepvaartverkeer is volledig gestremd van maandag 16 september 2024 t/m zondag 29 september 2024.  

Het aanbrengen van de nieuwe slijtlaag is weersgevoelig. Op de brug zelf wordt daarom een tent gebouwd, om daarmee te voorkomen dat het weer invloed heeft op de voortgang van de werkzaamheden en de kwaliteit van de nieuwe slijtlaag. Tijdens de werkzaamheden kan daarom de brug niet worden geopend en dus ook geen gebruik worden gemaakt van de sluis. Hierdoor is er gedurende twee weken een volledige stremming van het scheepvaartverkeer.  

Vragen over de uitvoering 

Voor meer informatie over het vervangen van de slijtlaag kunt u contact opnemen met mevrouw Laven, adviseur omgeving Rijkswaterstaat. Zij is te bereiken op 06-15363728 of per mail:patricia.laven@rws.nl

Tabel stremmingsperiodes 

Datum Dag Tijd – Stremming 
25 maart t/m 3 mei 2024 maandag t/m vrijdag 6:30 t/m 16:00 uur 
2 september t/m 13 september 2024  maandag t/m vrijdag 6:30 t/m 16:00 uur 
16 september t/m 29 september  Gehele periode Gehele periode  
30 september t/m 4 oktober maandag t/m vrijdag 6:30 t/m 16:00 uur 

De planning kan nog wijzigen. Een actueel overzicht van geplande en onvoorziene stremmingen vindt u op www.vaarweginformatie.nl.   

Meer informatie

Meer informatie over de renovatie van de remming- en geleidewerken van de Zandkreeksluis vindt u binnenkort op de website van Rijkswaterstaat: Onderhoud remming- en geleidewerken in Zeeland | Rijkswaterstaat 

Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.