Rondje Noordzee 2019

Vorig jaar weer een zeer geslaagde tocht gehad. Echter vanwege windrichting (hoog aan de wind met een blijvende 6bft) en katterigheid bij enkele zijn we uitgeweken naar Duinkerken en is Boulogne overgeslagen. Dit jaar gaan we alsnog voor het croissantje in Boulogne. Op woensdag 12-juni om 1:00-uur in de nacht vertrekken we vanuit Vlissingen voor onze eerste bestemming Ramsgate. Zondag 16-juni zijn we weer terug in Vlissingen. Om het eens over een andere boeg te gooien doen we het rondje linksom. Vlissingen-Ramsgate-Boulogne-Nieuwpoort en weer Vlissingen. Palaver is er op de dinsdagavond 21:00-uur in de jachthaven in Vlissingen. Misschien nog een beetje rust nemen en/of de wachten indelen en dan op pad. Naar keuze ten Noorden of ten Zuiden van de diepwaterroute Voor Zeebrugge. Met daglicht zullen we de noord/zuid shipping-lanes over te steken. Na de oversteek zal de stroom een tijdje tegenstaan om uiteindelijk mee te komen. Als die dan mee staat worden we langs de prachtige witte kliffen van de Engelse kust naar Ramsgate te gespoeld. Het hoogtepunt van de tocht is de trip van Ramsgate naar Boulogne. Een geweldig stukje varen langs klifkusten, Goodwin Sands en oversteek bij Dover. De vrijdag, Boulogne, nemen we als een vrij te besteden dag. Zaterdag en zondag weer terug via Nieuwpoort. Ik stel me dan een windje 4/5 ruim inkomend voor, met spinaker op, relaxed mijlen maken om cap griz nez heen tussen de zandbaken voor de Belgische door varen naar huis. Genieten.

De geplande trip in het kort:

12-juni woensdag   : vertrek Vlissingen 01:00, aankomst Ramsgate 17:00,
        85nm             vertrek HW-Vlissingen+3,      14-uur tot 17-uur varen.

13-juni donderdag  : vertrek Ramsgate 13:30, aankomst Boulogne 20:30,
        40nm             vertrek HW-Dover+4,          6½-uur tot 8-uur varen.

14-juni vrijdag       : vrij te besteden, (of donderdag Dover, vandaag Boulogne)
                           

15-juni zaterdag     : Vertrek Boulogne 09:30, aankomst Nieuwpoort 20:30.
        60nm             vertrek HW-Dover-2,           10-uur 12-uur varen.

16-juni zondag       : vertrek Nieuwpoort 05:30, aankomst Vlissingen 14:30,
        40nm             vertrek HW Vlissingen-6,       6½-uur tot 8-uur varen.
In de uitvoering laten we ons natuurlijk leiden door de omstandigheden die dan heersen en wijken van het plan af voor dat wat gewenst wordt of wat verstandig lijkt.

Het wordt een prachtige en gezellige tocht, met een aankomstborrel in iedere haven. Oh ja ik ben 12-juni jarig dus ik beloof jullie hierbij ook een rondje van mij. Het is een uitgesproken gelegenheid voor clubleden om bij anderen op te stappen. Misschien is het voor enkele van u een geschikte aanbrengtocht voor een vakantie terwijl de rest weer retour gaat. Als je mee zou willen maar en je vragen hebt hoe dat te organiseren neem dan contact met me op dan probeer ik te kijken of er een mouw aan te passen is.

Geef je zo snel mogelijk op, in ieder geval voor 1-juni, per email of telefoon bij ondergetekende  Jos Hendriks  jos@jamhendriks.nl, 06-52090068

1 Jachthaven Ramsgate

2 Arcade Ramsgate

3 Jachthaven Boulogne

4 Remparts de Boulogne

Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.