Stremming Krammerduwvaartsluizen voor hoge jachten

Het recreatieseizoen staat voor de deur. Voor jullie een moment waar het hele jaar naar uitgekeken wordt. Voor ons een moment om de puzzel tussen bereikbaarheid en onderhoud te leggen. Want, we willen dat onze verkeer- en waterwegen zoveel als mogelijk open en bereikbaar zijn, zeker op de momenten dat Zeeland veel gasten en toeristen verwelkomt. Tegelijkertijd is onderhoud noodzakelijk om bereikbaarheid te garanderen. Zo ook het onderhoud aan de slijtlaag van de Krammerbrug, hetgeen leidt tot hinder voor recreatievaart hoger dan 18,4 m + NAP.

De brug over de Krammersluizen is gestremd van 8 juli 07:00 tot en met

19 juli 17:00 uur. Jachten met een hoogte tot 18,40 m kunnen door de Krammerjachtensluis, voor hogere jachten is de doorvaart gestremd.

De slijtlaag van de Krammerbrug heeft het einde van zijn levensduur bereikt. Ongeveer eens per 12 jaar moet deze dan ook vervangen worden.

Dat moment is nu. De werkzaamheden kunnen echter maar in een beperkt tijdvenster plaatsvinden. Voor het vervangen van de slijtlaag moeten de weersomstandigheden namelijk ideaal zijn, zodanig dat er geen neerslag is en de temperatuur hoog is. Dat is vooral in de zomerperiode. Tevens is er de renovatie van het Krammersluizencomplex, die in 2025 van start gaat. Voordat die renovatie aanvangt, dient de slijtlaag vervangen te worden. De Provincie Zeeland voert in dezelfde periode groot onderhoud uit aan de weg, uit het oogpunt van hinderbeperking wordt gelijktijdig het asfalt op de Krammerbrug vernieuwd.

  Indien het vaartuig lager is dan 18,4m + NAP geldt er geen stremming, en kan door de Krammersluizen. Is het vaartuig echter hoger, dan kan in bovengenoemde periode de Krammersluizen niet gepasseerd worden . We begrijpen dat dit een onwenselijk moment is, en dat dit tot teleurstellingen leidt. Daarvoor zijn we jullie dan ook bovenstaande uitleg verschuldigd. Via deze weg willen we jullie informeren alvorens het persbericht hierover naar buiten gaat. Uiteraard zijn we bereikbaar voor vragen. En houden we jullie op de hoogte via www.vaarweginformatie.nl.

Dit bericht van Rijkswaterstaat verdient een grote bekendheid, daarom verspreid ik het onder al de ons bekende adressen.

Vriendelijke groet,

Henk Botterweg

secretaris van de Vereniging Regio Deltawateren

Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.