Logo Blauwe vlag

Verbod overnachten aan boord in Zeeland

Gelet op artikel 2.5a van de noodverordening veiligheidsregio Zeeland is het verboden te overnachten aan boord van een pleziervaartuig in Zeeland. Sluiting sanitaire voorziening op de havens. Artikel 2.5b.

Lees:
Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Zeeland 27 maart 2020
en
Persbericht 27-03-2020

De toelichting op deze artikelen zijn:

Artikel 2.5.a recreatief nachtverblijf
Aangezien het kunnen garanderen van de zorgcontinuïteit binnen het grondgebied van de Veiligheidsregio Zeeland als gevolg van de ruime aanwezigheid- , als ook aanbod van recreatief/toeristisch nachtverblijf, in relatie tot de primair op de permante en vaste inwoners binnen de regio afgestemde beperkte beschikbaarheid van zorgfaciliteiten, als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, ernstig in gevaar dreigt te komen, besluit de voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland het aanbieden van recreatief nachtverblijf te verbieden. Hieronder wordt in elk geval verstaan het aanbieden en gebruik maken van recreatief nachtverblijf in de vorm van verblijf op recreatieparken, kampeerterreinen en minicampings, kamperen bij de boer, kamerverhuur, B&B, pensions, jachthavens en camperplaatsen. De aanleiding van dit verbod is de vrees dat door de toestroom van toeristen, die een of meer nachten verblijven in de provincie Zeeland, een zodanige druk leggen op de beschikbare medische voorzieningen, dat de zorgcontinuïteit niet kan worden gegarandeerd. Middels communicatie wordt getracht toerisme en recreatie te weren gedurende deze uitbraak van het coronavirus, maar dit blijkt niet voldoende. De voorzitter ziet zich genoodzaakt met dit verbod het weren van toeristen en recreanten naar Zeeland ook van een juridische grondslag te voorzien. Na afloop van de meivakantie, 10 mei 2020, beoordeelt de voorzitter opnieuw of de zorgcontinuïteit zodanig onder druk staat dat verlenging van het verbod noodzakelijk is. Een aantal vormen van het aanbieden en gebruik maken van recreatief nachtverblijf, is in het tweede lid uitgezonderd van het verbod. Het aanbieden van recreatief nachtverblijf aan seizoenarbeiders valt niet onder het verbod. Dat geldt ook voor tijdelijke bewoning wegens persoonlijke omstandigheden.

Artikel 2.5b. Verbod sanitaire voorzieningen recreatie
Op basis van dit artikel is het verboden om sanitaire voorzieningen (gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen) bij recreatieparken en andere recreatieve locaties geopend te houden. Het gaat dan om de locaties van vakantieparken, campings, kampeerterreinen en kleinschalige kampeerveldjes (bijvoorbeeld het zogenoemde ‘kamperen bij de boer’) en sanitaire voorzieningen bij parken, natuurgebieden en stranden. Naar het oordeel van de voorzitter bestaat binnen de Veiligheidsregio Zeeland de dreiging dat op deze locaties bij de gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen niet of niet in voldoende mate de beperkende maatregel met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand tussen daar aanwezige personen in acht wordt genomen. Dit verhoogt op onaanvaardbare wijze het risico op verspreiding van het coronavirus.

Meer informatie over de maatregelen in Zeeland op de website van Zeeland Veilig.

Nieuws

Waarschuwingen KNMI

Waarschuwingen Kust en Noordzee

RSS Nieuws Kustwacht Nederland

RSS KNRM nieuws

Watersportverbond

VarendoejeSamen

Waterrecreatie Nederland

Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.