Logo Blauwe vlag

Winterpeil Veerse Meer 2019

Geachte gebruiker, belanghebbende van het Veerse meer,

Ter informatie ontvangt u hierbij alvast de tekst zoals deze ook zal worden opgenomen in de bekendmaking instellen winterpeil Veerse meer:

“Vanaf maandag 21 oktober 2019 wordt begonnen met het verlagen van het waterpeil op het Veerse Meer naar het winterpeil van N.A.P. – 0,30 m.
Naar verwachting zal het winterpeil uiterlijk maandag 28 oktober 2019 bereikt zijn. Het peil op het Veerse Meer kan in de winterperiode fluctueren tussen N.A.P. – 0,20 m en N.A.P. – 0,40 m.

In geval van extreme neerslag of extreme neerslagverwachtingen kan het waterpeil op het Veerse Meer (vroegtijdig) worden verlaagd om zodoende een buffer te creëren voor het afvoeren van polderwater. Dit zogenaamde ‘noodpeil’ zal tijdig aan betrokkenen bekend worden gemaakt.

Omdat het winterpeil ingesteld wordt door middel van het doorlaatmiddel de “Katse Heule”, kan de scheepvaart de schutsluis in de Zandkreekdam naar verwachting volledig blijven benutten”.

Aansluitend aan de peilverlaging zal ook de aanvullende markering voor de recreatievaart en de gebieden voor de snelle motorboten worden weggehaald uit het Veerse Meer.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen. U kunt ook gratis bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002).

Nieuws

Waarschuwingen KNMI

Waarschuwingen Kust en Noordzee

RSS Nieuws Kustwacht Nederland

RSS KNRM nieuws

Watersportverbond

VarendoejeSamen

Waterrecreatie Nederland

Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.