Logo Blauwe vlag

Zeeuwse Duotocht 2018

Vier dagen en nachten met je maat zeilen door de Zeeuwse Delta. Rekening houden met de wind en het getij. De opdracht van de jury naar eigen inzicht uitvoeren. Dat is de bekende zware, maar verslavend mooie Zeeuwse Duotocht.

Geen boot of geen bemanning? Wil jij ervaring opdoen bij een vaardige schipper, zoek jij een energieke maat, een ervaren varensgast. Probeer elkaar te vinden. Vul het formulier in op de pagina “Schipper – Maat gezocht“. Dit is de kans om je bekwaamheid als zeiler met sprongen te verbeteren. Het gaat niet (echt) om het winnen. Er moet worden gevaren. Elke deelnemer is een winnaar.

Duotocht Light

De tweedaagse versie van de Zeeuwse duotocht. Voor die zeilers die niet beschikken over vier vrije etmalen. De start is op vrijdagavond en de finish op zondagmiddag. Bij die start wordt bekendgemaakt welk deel van de opdracht van de Zeeuwse Duotocht uitgevoerd moet worden. Onderweg is er geen verplichte rust, dus Light betekent hier zeker niet licht en gemakkelijk.

Solotocht

Voor die zeilers die alles alleen willen en kunnen doen. Twee etmalen op jezelf aangewezen zijn, de ultieme uitdaging. De regels zijn hetzelfde als bij de Duotocht Light. Dus je bepaalt ook zelf hoelang en wanneer je rust. De jury gaat uit van voldoende zelfkennis, ervaring en verantwoordelijkheid bij deze deelnemers. De start en finish zijn gelijk met de Duotocht Light.

De 39e Zeeuwse Duotocht van V.V.W. ”Schelde” wordt gevaren van Woensdag 19 september t/m zondag 23 september 2018.

In 2017 heeft WV Arnelid Maarten Sjouke en zijn maat Willem met de “Prince of Tides” de Zeeuwse Duotocht gewonnen. Ook de leden Anita & Dick van Waaij met hun “Kind of Blue” zeilden mee. Onno van de Weg voer solo met zijn “Piccolo”. Hun verslag en van andere deelnemers is te lezen op de website www.duotocht.nl.

Van de 22 deelnemers hebben 5 de tocht voortijdig afgebroken.

De Zeeuwse Duotocht wordt georganiseerd door de Vlissingse VVW Schelde.

Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.