Zomerpeil Veerse Meer 27 maart

Beste belanghebbende, gebruiker van het Veerse Meer,

Ter informatie stuur ik u hierbij alvast de tekst zoals deze zal worden opgenomen in de bekendmaking voor het instellen van het zomerpeil op het Veerse Meer.

Op maandag 27 maart 2023 wordt begonnen met het opvoeren van het waterpeil op het Veerse Meer naar het zomerpeil. Dit zomerpeil zal naar verwachting op vrijdag 31 maart 2023 bereikt zijn.

Het peil op het Veerse Meer kan in de zomerperiode fluctueren tussen N.A.P. 0 m en N.A.P. – 0,10 m.

In geval van extreme neerslag of extreme neerslagverwachtingen kan het waterpeil op het Veerse Meer (vroegtijdig) worden verlaagd om zodoende een buffer te creëren voor het afvoeren van polderwater.

Dit zogenaamde ‘noodpeil’ zal tijdig aan betrokkenen bekend worden gemaakt.

Omdat het zomerpeil ingesteld wordt door middel van het doorlaatmiddel de “Katse Heule”, kan de scheepvaart de schutsluis in de Zandkreekdam naar verwachting volledig blijven benutten.”

Aansluitend aan het instellen van het zomerpeil zal ook de aanvullende markering voor de recreatievaart en de gebieden voor de snelle motorboten op het Veerse Meer worden uitgebracht.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen. U kunt ook gratis bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002).

Met vriendelijke groet,

Alexander Nefs

Adviseur hoofdwatersysteem

Watersportvereniging Arne
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.