Je houdt van zeilen, maar hebt geen eigen boot? Je hebt vroeger gezeild en nu zou je de draad weer willen oppakken? Je hebt een kajuitjacht of motorboot, maar je zou graag regelmatig willen genieten van puur zeilen in een snelle, open kielboot?

Dat kan bij de Watersportvereniging Arne. De vereniging heeft twee clubboten die leden, onder bepaalde voorwaarden, kunnen gebruiken. De open kielboten liggen in de haven van Oostwatering in de gemeente Veere. Zij liggen aan de buitenzijde van de haven zodat je gemakkelijk, zonder motor, in- en uit kunt varen.

Wat zijn clubboten?

Clubboten zijn door WV Arne aangekochte open zeilboten waarmee leden in de gelegenheid worden gesteld te zeilen zonder zelf een boot te kopen. De vereniging hoopt hiermee het zeilen o.a. laagdrempelig te maken en meer jonge leden te werven.

De vereniging bezit hiervoor twee Ynglings, snelle en zeer wendbare scheepjes met een lengte van 6.35m. Door de zware kiel en voldoende drijfvermogen zijn de boten onkenterbaar en daardoor niet alleen geschikt voor wedstrijdliefhebbers, maar ook voor toerzeilers. Bovendien is de Yngling alleen goed te bevaren, terwijl ze daarnaast een aantrekkelijke gezinsboot is.

Wie kan er gebruik maken van de clubboten?

Om gebruik te kunnen maken van de clubboten moet je lid zijn (of worden) van WV Arne. Bovendien moet je lid worden van de clubboten. (lidmaatschap €106,- per jaar) Verder dien je aan enkele voorwaarden te voldoen voordat je met een boot weg kunt varen.

Wat zijn de verdere voorwaarden

Natuurlijk moet je zelfstandig kunnen zeilen en schipperen, wat moet blijken uit (ruime) zeilervaring of zeilcertificaat. Andere leden van de clubboten maken je wegwijs met de boten. Verder liggen er in de haven verschillende Ynglings waarvan de eigenaren zeer betrokken zijn.

Je kunt ook een aantal zeillessen nemen bij  https://www.veersegat.nl/ (0118-5013980)

Zeilschool "Het Veerse Gat"

Planning van de boot

In het ledengedeelte op de Arnesite is een beschrijving van de procedure. Je maakt een afspraak in je eigen elektronische agenda en nodigt de clubboot uit voor die afspraak. Momenteel zijn er geen beperkingen bij het plannen.

Aanmelding

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de secretaris van de clubbootcommissie Menno Heringa, e-mail clubboot@wvarne.nl.

Watersportvereniging Arne
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.