Logo Blauwe vlag

direct naar:

Reserveren Pamir  /  Reserveren Ynde


Je houdt van zeilen, maar hebt geen eigen boot? Je hebt vroeger gezeild en nu zou je de draad weer willen oppakken? Je hebt een kajuitjacht, maar je zou graag regelmatig willen genieten van puur zeilen in een snelle, open kielboot?

Dat kan bij Watersportvereniging Arne. De vereniging heeft twee clubboten die leden onder bepaalde voorwaarden kunnen gebruiken. De open kielboten liggen in de haven van Oostwatering in de gemeente Veere.

Wat zijn clubboten?
Clubboten zijn door WV Arne aangekochte open zeilboten waarmee leden in de gelegenheid worden gesteld te zeilen zonder zelf een boot aan te kopen. De vereniging hoopt hiermee het zeilen o.a. laagdrempelig te maken en meer jonge leden te werven.

De vereniging bezit hiervoor twee Ynglings, snelle en zeer wendbare scheepjes met een lengte van 6.35m. Door de zware kiel en voldoende drijfvermogen zijn de boten onkenterbaar en daardoor niet alleen heel geschikt voor wedstrijdliefhebbers maar ook voor toerzeilers. Bovendien is de Yngling goed alleen te varen, terwijl ze daarnaast een aantrekkelijke gezinsboot is.

Wie kan gebruik maken van de clubboten
Om gebruik te kunnen maken van de clubboten moet je lid zijn (of worden) van WV Arne. Daarnaast moet je lid worden van de subclub-Yngling. Verder moet je aan enkele voorwaarden voldoen voor je met de boot weg kunt varen.

Wat zijn de verdere voorwaarden
Natuurlijk moet je kunnen zeilen en schipperen. Een kleine groep bezitters van een eigen Yngling is bereid je een keer mee te laten varen om te bekijken of je daartoe in staat bent.

Reglement clubboten

of download Reglement_clubboten_27092016.pdf

Bij elke Yngling hoort een beschrijving die je er wegwijs in maakt.

Mocht enige extra zeilinstructie nodig zijn, dan is de groep bereid die te geven. Als meer zeilervaring nodig is, kun je een aantal zeillessen nemen bij bv. zeilschool Het Veerse Gat (0118-501398).

Op de reserveringsagenda hieronder kun je zien wanneer de clubboten beschikbaar zijn. Hoe je een reservering maakt, kun je terugvinden via de onderste groene knop hierboven.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de secretaris van de clubbootcommissie Jaap le Roij, e-mail clubboot@wvarne.nl

Naast de secretaris bestaat de clubbootcommissie uit Cees de Vries (voorzitter) en Ben van Bergen (penningmeester en planning).

Procedure bootreservering

of download: Procedure_bootreservering_rev1

Reserveren:

Clubboot 1 Pamir:
https://calendar.google.com/calendar/embed?src=clubbootwvarne1%40gmail.com&ctz=Europe/Amsterdam

Clubboot 2 Ynde:
https://calendar.google.com/calendar/embed?src=clubbootwvarne2%40gmail.com&ctz=Europe/Amsterdam

Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

Waarom Arne?

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.