Logo Blauwe vlag

Update 25 april 2020: het jeugdzeilen start na de zomervakantie

Hoewel kinderen meer mogelijkheden krijgen om buiten te sporten, kunnen we het jeugdzeilen alleen veilig laten plaatsvinden als er voldoende volwassenen bij zijn om te begeleiden. Dat kan binnen de huidige maatregelen nog niet. Mede daarom hebben we besloten het jeugdzeilseizoen in principe te laten starten na de zomervakantie. We gaan ervan uit dat er dan weer meer mogelijkheden zijn. We volgen hierin uiteraard de richtlijnen vanuit de overheid en de adviezen van het Watersportverbond.

Hoe ziet het jeugdzeilseizoen er dan uit?

– Zaterdag 29 augustus 2020 materiaaldag.

Iedereen komt met de eigen optimist naar het strandje. We gaan optuigen en begeleiders controleren of alles veilig en in orde is om het water op te gaan. Ook de kinderen die een optimist huren zijn welkom om de boot te komen bekijken.

– Zondag 30 augustus 2020 eerste lesdag

– Zondag 6 september 2020 tweede lesdag

– Zondag 13 september 2020 derde lesdag

– Zondag 20 september 2020 vierde lesdag

– Zondag 27 september 2020 vijfde lesdag

– Zondag 4 oktober 2020 zesde lesdag

– Zaterdag 10 oktober feestelijke laatste lesdag. Houd rekening met de hele dag zeilen en spelletjes, met afsluitende barbecue.

Alle reguliere lessen vinden plaats in de ochtend. Exacte tijden volgen nog. Ook het 3+-programma vindt ‘s ochtends plaats.

Vanwege het ingekorte seizoen, sluiten we niet af met een CWO-examen. Iedereen ontvangt een vaardigheidsstaat van WV Arne, met daarop een overzicht van wat je allemaal al onder de knie hebt.

De cursus begint dit jaar niet met een zwembadles. We verwachten dat dit niet goed te regelen is binnen de Corona-maatregelen. Mochten er toch mogelijkheden ontstaan, dan bekijken we of we dit alsnog kunnen organiseren.

Helaas ook geen zeilkamp dit jaar. We gaan ervoor zorgen dat de feestelijke afsluiting op 10 oktober zeker zo leuk wordt. De kosten voor een cursus Jeugdzeilen blijven €45.

Uiteraard houden we alle ontwikkelingen rond de maatregelen in de gaten. Als dat consequenties heeft voor onze plannen, laten we dat op tijd weten.

Had je je nog niet opgegeven, maar wil je in het najaar toch meedoen. Dat kan! Geef je op via https://www.wvarne.nl/zeilen/jeugdzeilen-2/aanmelden

Heb je vragen, laat het weten via jeugdzeilen@wvarne.nl.

Voor kinderen vanaf 8 jaar die zelf lid zijn of willen worden of van wie een ouder lid is van WV Arne, organiseert de Jeugdzeilcommissie in het voor- en najaar trainingen voor het zeilen in de Optimist en voor de wat grotere en gevorderde zeilers in de Splash of Laser.

Na een les in het zwembad volgen er plm. acht lessen (vijf voor en drie na de zomer) op zondagmorgen. We besteden natuurlijk aandacht aan de praktijk maar ook aan de theorie en vaarregels. Na een instructieperiode van twee jaar (plm. 16 lessen) sluiten we af met een theorie- en praktijkexamen voor het landelijk erkende CWO-diploma Jeugdzeilen-I. Na het behalen van dit diploma volgt het derde jaar, waarin het CWO-diploma Jeugdzeilen-II kan worden behaald. Hierna gaan we de techniek verder verbeteren. Vanuit jachthaven Oostwatering bij Veere wordt er dan getraind op zelfstandig zeilen op groter water en wedstrijden. Met voldoende zeilervaring, lichaamslengte en lichaamsgewicht kan worden doorgestroomd naar de Splash en weer later naar Laser.

Op de hoogte blijven van de lessen & alle activiteiten rondom het jeugdzeilen & watersportvereniging Arne?

Facebook Optiteam WV Arne

Wedstrijden watersport vereniging Arne

Wilt u uw kind aanmelden, vult u dan het inschrijfformulier in. U ontvangt dan automatisch bericht over uw inschrijving.

Heeft u vragen en/of opmerkingen, dan mag u altijd mailen naar jeugdzeilen@wvarne.nl

Nieuws

Waarschuwingen KNMI

Waarschuwingen Kust en Noordzee

RSS Nieuws Kustwacht Nederland

RSS KNRM nieuws

Watersportverbond

VarendoejeSamen

Waterrecreatie Nederland

Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.