Jaap, een schipper en eigenaar van een 33 ft. Motorzeiler met 2 masten, lig aan het einde van het steiger bij mij, kwam (af gelopen) zomer 2020 terug van zijn vakantie in zeeland. Toen hij mij aan de bar in het club gebouw tegen kwam, Henk zei hij nou moet ik je toch iets vertellen, iets wat je niet zal geloven, Hij vertelde: op een van mijn vakantie dagen, op die dag dat die zomerstorm raasde, voer ik op de Grevelingen ter hoogte van haven Bommenede mijn zeil voering was bezaan 2e rif in het grootzeil en zwaar weer voorzeil, het liep lekker bij een wind van 35 KNP. Toen onverwachts een windvlaag van 50 knp. Mijn schip geheel plat gooide en zelfs met de mast op het water kwam. Het schip richtte zich na enkele ogenblikken weer op, mijn echtgenote en ik waren goed geschrokken door de hele consternatie en keek enigszins beduusd rond mij heen en zie een plastic onderdeel in het gangboord liggen, ik pak het op en zie dat het een stuk van mijn windex is en kijk naar boven en zie de resten nog schuin op de mast staan. Afijn, terug komend van vakantie app` te ik naar de werf om een afspraak te maken om een nieuwe te plaatsen en vertelde ik de gebeurtenis aan de werf baas peter, erbij vermeldend je zult het niet geloven maar het is toch waar, peter, precies zoals je zeg Jaap je zal wel tegen de Oosterschelde brug gevaren zijn komt vaker voor, probeer het maar een ander wijs te maken, als het de brug was geloofde ik het wel. En, Henk jij geloof dit toch wel? Nou het zou kunnen zei ik. Ik heb zelf ook zo iets beleefd. Zo vertelde ik mijn verhaal: Eergisteren middag zeilde ik met mijn Albin Vega zomaar een tochtje op het Veerse meer, wat ik wel vaker doe, met een lekker lopende halve wind 20 knp. Vol tuig ter hoogte van Village Harbor, het voormalige Zilveren schor, juist daar waar al die mooie bomen plaats hebben moeten maken voor dure 2e huizen. Door het tunnel effect kreeg ik daar een puist wind, dat ik geheel plat ging, maar in tegen stelling tot dat van jou mast, kwam mijn mast niet verder dan de boven kant van een boei. Toen het schip zich weer op richtte en ik weer opkrabbelde keek ik naar boven naar mijn masttop, nou mijn windex stond nog overeind maar deze was dan ook van rvs. Weer verder gezeild te hebben en terug in de haven afgemeerd te hebben en mijn boeltje opgeruimd kwam ik tot mijn verbazing dat mijn SB.navigatie licht verdwenen was op de boutjes na,die zaten nog vast aan de preekstoel, zal wel afgewaaid zijn bij het platgaan Jaap, nou Henk dit is niet te geloven joh. Kan dat SB. Licht niet stuk gegaan zijn bij het afmeren? Nee dat denk ik niet het is er echt af gewaaid. Jaap zei, nou Henk dit is niet te geloven. Ik zei nou Jaap als jij mijn verhaal geloof dan geloof ik jouw verhaal.

Henk van Loon.

Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.