In januari was er weer genoeg ijspret. Het is maar onder welke noemer je het beleeft.

Is het schaatsenrijden of marathonschaatsen? Of doe je het als de mannen van de dinsdagploeg.

Er is een klus in de buurt van het havenkantoor. Er moet nogal wat zwaar materiaal naar toe en gereedschap. Wat doe je dan. Je pakt de aluminium  boot met buitenboordmotor. Je knoopt er een vlot voor met nogal hoekige vormen. Je ploegt door 5 cm dik ijs in de Dokhaven en je doet er 2 uur over om bij het havenkantoor te komen. De mannen die dit voor elkaar kregen betitelden dit als pure zware ijspret……..

In de tussentijd had een ander lid van de dinsdagploeg in de smiezen dat er aan een jacht, afgemeerd aan de Kinderdijk, iets vreemd aan de hand was. De diepgang was aanzienlijk toegenomen. Als dat gebeurt met vriezend weer, dan weet je dat er iets niet in de haak is. Tijd voor actie!

Nadat zij zich toegang hadden verschaft tot het inwendige van dit schip, bleek veel van het interieur te drijven. Het was er dus een behoorlijke “puinhoop”.

Nu heeft Arne wel het een en ander aan bergingsmateriaal liggen. Dompelpomp optuigen en pompen maar. Het waterpeil zakte, maar niet genoeg om bij het lek te komen.

Er was iemand die opperde dat zijn tuinvijver pomp wel in het vloergat paste. Bewuste pomp opgehaald en jawel de truc lukte. De lekkage kon nu verholpen worden. Ondertussen had men het interieur wat beter bekeken.

Van een ding begreep men niet veel. In het interieur was letterlijk geen kip te bekennen.

Toch kwamen op het gasstel de gebakken eieren overvloedig de koekenpan uitzetten………

Dit fenomeen had geen van de “bergers“ ooit van zijn leven gezien!

Helaas verloren bij de berging 2 Koi karpers van 25 euro per stuk, wegens het verwijderen van de pomp uit de tuinvijver, het leven.

Onze wens is: Dat zij mogen rusten in vrede.

 

Chris de Vlieger

Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.