Een gouden speld voor Bob van Schaijk

Bob van Schaijk werd tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond in het zonnetje gezet voor 25 jaar vrijwilliger bij de Arne.
In zijn werkzame leven was Bob leraar nijverheidsonderwijs, hij doceerde metaalbewerking, handvaardigheden en creatief tekenen. Eerst in Terneuzen en later in Middelburg op De Wellinge.
Varen zit in zijn bloed als kind voer hij met zijn ouders. Samen met zijn vrouw Truus heeft hij eerst gevaren in een houten Schouwtje, dat hij zelf in 1960 bouwde. Nu varen zij in hun stalen Enkhuizerbol, die zij in 1966 als casco kochten, nadat het Schouwtje verkocht was, en die Bob zelf afbouwde. Ik spreek Bob en Truus op de dag voor hun vertrek naar de Westeinde waar een bijeenkomst is van de platbodemvereniging. Varen is duidelijk de rode draad in hun leven, die zij weer hebben doorgegeven aan hun kinderen.
In 1970 verhuisden zij van Terneuzen naar Middelburg en werden meteen lid van de Arne. Toen Bob met pensioen ging werd hij vrijwilliger bij de Arne. Samen met elf andere vrijwilligers gaat hij elke woensdag aan de slag. Zij maken de stalen bokken, zorgen voor de Arne jol, die altijd met festiviteiten gebruikt wordt, daarnaast zijn er diverse andere klussen die op de vrijwilligers wachten. ‘Je moet lid en vrijwilliger zijn bij een vereniging, tenminste als je er tijd voor hebt’, vindt Bob en ‘je moet het vooral met veel plezier doen. Ook is het belangrijk om de jeugd erbij te betrekken, zodat ze in een vroeg stadium leren om onderhoud te plegen’.
Bob had niet stil gestaan bij het feit dat hij nu 25 jaar vrijwilliger is, de huldiging was dan ook een enorme onverwachte verrassing.

De gouden speld, ontworpen door Jan Don, is in het leven geroepen om vrijwilligers die een lange staat van dienst hebben te bedanken. De eerste speld werd uitgereikt in 1984.

Mickey de Rooij

WV Arne      


De haven Cleanup

Af en toe maken wij, als havenmeesters bijzondere dingen mee. Vandaag was weer zo’n dag. Twee jonge gastjes, ik schat ze rond de 10 jaar oud, kwamen bij het Havenkantoor van Middelburg een
vuilniszak vragen. Met z’n tweeën hebben ze de hele haven schoongemaakt en opgeruimd in hun Zodiacje. Chapeau voor deze jonge heren, daar kunnen we met z’n allen een voorbeeld aan nemen!



Wind- en stormwaarschuwingen voor kust en ruime binnenwateren
Wind- en stormwaarschuwingen voor de Noordzeedistricten
Meteox.com
Stichting Commissie Watersport Opleidingen

Jeugdzeilen WV Arne werkt samen met zeilschool "Het Veerse Gat"

Zeilschool Het Veerse Gat

KNRM nieuws

Nieuws Kustwacht Nederland

Watersportverbond
Varen doe je samen
Waterrecreatie Nederland
Waterschap Scheldestromen
Jachtwerf Oostwatering
Restaurant Fine Veere
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.