INBRAKEN OOSTWATERING!!

Geachte medeleden,

Helaas moeten wij u mededelen dat er in de nacht van 22 op 23 januari 0:00-04:00 is ingebroken op de haven Oost-Watering. Op camerabeelden is te zien dat er in ieder geval 4 personen bezig zijn geweest. Helaas zijn ze niet herkenbaar in beeld gekomen.

Er zijn 23 boten getroffen die momenteel voor onderhoud op de kant staan. Dit keer zijn er voor zover bekend geen (buitenboord)motoren gestolen. Wel is er allerlei materiaal uit de boten gehaald en zijn er luiken opengebroken om binnen te komen. De eigenaren van de getroffen boten zijn al op de hoogte gebracht door onze havenmeester Ronald Hereijgers.

De politie heeft vanmorgen forensisch onderzoek gedaan op de haven en hebben het nu in onderzoek. Ronald is samen met Arjan Overbeeke en de politie in gesprek om te kijken welke maatregelen we verder nog kunnen nemen. We hadden al extra maatregelen genomen maar het blijft erg moeilijk om dit te voorkomen.

Er hangen momenteel camera’s en schijnwerpers maar dit is blijkbaar niet afdoende. Sinds de laatste incidenten is er in overleg al extra survaillance van de politie. Zij survailleren bijna iedere avond of nacht in burgerauto’s en/of met survaillance auto’s. Vannacht is de inbraak waarschijnlijk net na de patrouille van de politie gebeurd en/of is er mogelijk een uitkijk actief geweest.

De veiligheid en beveiliging van de havens is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. We moeten er als leden onder elkaar zoveel mogelijk aan doen om dit in de toekomst te voorkomen met de mogelijkheden die we beschikbaar hebben. We moeten ons allemaal realiseren dat Oostwatering erg afgelegen ligt en daardoor altijd kwetsbaar zal blijven. Een nachtwaker zou wellicht uitkomst bieden. Maar dat is simpelweg financieel niet haalbaar.

Een nieuwe oprit met gesloten hekken staat in de ontwikkelingsplannen. Maar in het verleden zijn ze ook over het water en door de heggen gekomen. Dus ook dat gaat geen garantie bieden. Net als water zullen ze altijd een weg vinden. Dus neem zelf ook maatregelen en haal zoveel mogelijk (dure) losliggende spullen van boord. Kijk ook of u wellicht andere apparatuur (gedeeltelijk) kunt ontkoppelen en meenemen. Sluit uw boot goed af en zorg dat er geen losse trappen of ladders liggen.

Verder vragen we u of u samen met ons wil opletten in onze beide havens. Als u bijzondere waarnemingen doet, wilt u dit dan melden bij de havenmeester en/of de politie. Mochten er mensen zijn die camerabeelden hebben van de Polredijk of de Veerseweg of kent u mensen met camera’s, dan willen we graag in contact komen met deze mensen. Het gaat om het tijdstip tussen 03:45-04:30.

Met vriendelijke groeten,
De Havenmeesters en het bestuur van WV Arne

Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.