Update Havens Oostwatering en Middelburg

Oostwatering

De Scouting kan bijna verhuizen naar het strandje, de afwerking is in het laatste stadium. De bootjes liggen tijdelijk bij het scoutingcentrum Arnemuiden en verwacht wordt dat binnen twee weken de verhuizing een feit is. Het zal voor iedereen even wennen zijn van de dijk naar het strandje, maar door de bouw van de nieuwe steigers was er voor hen geen plaats meer.

De in aanbouw zijnde lange steigers hebben oponthoud door de levering van de palen via de aannemer De Jong. De palen zijn ruim op tijd besteld maar het is onduidelijk waar de uit Afrika komende palen op dit moment zijn. Ze zijn onderweg maar door Corona en de daardoor beperkte vaart is het onduidelijk voor de aannemer waar ze zijn. Ronald Hereijgers vertelt dat hij graag de steigers voor de regatta al klaar had gehad, maar dat was ijdele hoop, toch zullen de steigers op de afgesproken tijd met de aannemer klaar zijn.

De roeisloepen en clubboten blijven op de plek waar ze nu ook liggen. Er was sprake van dat de roeisloepen naar het strandje gingen maar gezien hun lengte en breedte is de ruimte op het strandje niet voldoende en blijven ze aan de steiger liggen. Zodra de nieuwe steigers klaar zijn komen daar de roeisloepen en clubboten te liggen aan een speciale steiger die 50 – 60 cm boven het water uitkomt. De nieuwe steigers komen 1 meter boven het water. Aan de ene kant komen de grote lange boten en de lagere steiger komt aan de andere kant.

Bij de speedgate komt op korte termijn cameratoezicht en borden met instructies ten aanzien van het passeren van de gate, zoals de minimale afstand van 10 meter tot de volgende auto en 1 auto per keer. Hiermee wordt bumperkleven voorkomen.

De Roergangershut is weer open met in het weekend regelmatig life music. Voor het bemannen hiervan wordt dringend verzoek op vrijwilligers gedaan. De openingstijd is van 15.00-20.00 uur. Er wordt gehoopt dat de Roergangershut in de vakantie de hele week, behalve dinsdag, open kan. Op het bord bij de vlaggenmast staan de activiteiten vermeld.

Middelburg

Een deel van de steigers van de Maisbaai zijn vervangen. Komende winter wordt het volgende deel vervangen.

Voor de havenmeesters van beide havens geldt dat door de laatste wijziging van de Coronamaatregelen (26 juni j.l.) het contact met leden en passanten weer een stuk gezelliger is geworden.
Het was een koud voorjaar en de Coronamaatregelen lieten ook niet toe dat de boten op tijd het water ingingen.
Eind juni liggen nog 15 boten op de kant van Engelsen, die door hun Coronamaatregelen met quarantaine bij thuiskomst, zich nog niet hebben laten zien.
Sinds vorige week kunnen de Duitse leden weer komen en gaan hun boten het water in.

Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.