Verkeerspost Ouddorp onbemand

Rijkswaterstaat.2023.07945.0
Pampusgeul – Slijkgat; mededeling; geen beperking
– Geen beperking Slijkgat – Pampusgeul / vuurtoren Ouddorp
· maandag 1 januari 2024 tot nader bericht
Per 1 januari 2024 vindt geen uitkijk meer plaats vanaf de vuurtoren Ouddorp. Marifoonkanaal VHF 87 wordt niet meer uitgeluisterd en de scheepvaart-uurberichten komen te vervallen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de Verkeerspost Wemeldinge 088–7974801, of met de Regionale Verkeerscentrale Dordrecht 088–7970800.
(Zee en Delta , District Noord , RVC Dordt , 28-12-2023)

Met dit bericht verdwijnt Post Ouddorp. Niemand die nog antwoord op marifoon kanaal 87 (voorheen VHF 25). Geen uurbericht meer. Geen visuele bewaking van de kust meer. Monitoren en onderhoud van het grillige Slijkgat is aan de Haven van Rotterdam. Meer dan voorheen is het noodzakelijk je te informeren betreft de actuele diepte in het Slijkgat. Waar mag je zelf uitzoeken.

Onderhoudsbaggerwerken vaargeul Slijkgat, Stelledam. Baggerbedrijf De Boer.

Het Slijkgat, de vaargeul die de Stellendamse haven verbindt met de open zee, wordt voortdurend gevuld met zand en slib. Dat is een dynamisch proces: windkracht, getijde, waterstromingen en –standen spelen een rol. Vanaf de zee komt zand en slib, maar ook vanaf de Maas en de Rijn. Bij hoge rivierafvoer wordt sedimentatierijk Maas- en Rijnwater gespuid door de Haringvlietsluizen. Gevolg: aanslibbing in het Slijkgat. De vaarweg heeft een lengte van 13 kilometer en is 100 meter breed.

Lees verder ……

Watersportvereniging Arne
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.