Vernieuwde jachthaven over vijf jaar klaar

Overgenomen uit de PZC Zaterdag 10 september 2022
WATERSPORTVERENIGING ARNE WERKT AAN DE VERNIEUWING VAN JACHTHAVEN OOSTWATERING BIJ VEERE. FOTO DIRK-JAN GJELTEMA

MAURITS SEP


Een nieuw havenkantoor, een loods voor opslag en onderhoud, nieuwe steigers en een nieuw clubgebouw. Het 60-jarig bestaan is voor Watersportvereniging Arne vooral een moment om naar de toekomst te kijken.

De komende vijf jaar worden belangrijk voor WSV Arne. De vereniging heeft vooral plannen voor vernieuwing van de haven Oostwatering bij Veere. De jachthaven in Middelburg ligt er prima bij, al verdienen sommige kademuren nog een opknapbeurt en is een deel van de steigers daar op termijn ook nog aan vervanging toe.

De vernieuwing van Oostwatering is een paar jaar geleden al begonnen. Met de gemeente Veere is toen afgesproken het ‘beeldkwaliteitsplan’ stap voor stap uit te voeren. ,,De nieuwe toegang naar de haven is gemaakt en de asfaltering is vorig jaar voltooid. Nu vervangen we steigers en maken we bredere boxen, want de boten worden steeds groter”, legt voorzitter Walter van Wijngaarden uit.

Op vier na grootste
Op de wensenlijst prijken een nieuw havengebouw, een loods voor opslag en onderhoud, nieuw sanitair, een ander havenkantoor en, nog later, een nieuw clubgebouw, somt Van Wijngaarden op. ,,We zijn de op vier na grootste watersportvereniging van Nederland.” Arne groeit weer na een paar jaar van stabilisatie en telt nu 1250 leden. In de twee jachthavens zijn zeshonderd ligplaatsen.

WSV Arne viert zaterdag het 60-jarig bestaan – een jaar te laat maar dat kwam door de coronapandemie – met een open dag in jachthaven Oostwatering aan de Polredijk net buiten Veere. Tijdens de Arnedag (van 12 tot 7 uur) zijn er allerlei activiteiten rondom de Roergangershut. Ook is er een maritieme kofferbakverkoop waar iedereen zijn gebruikte watersportspullen kan aanbieden.

Maurits Sep

Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.