Waterskisteiger Veerse Meer in brand gestoken

Afgelopen maanden meerdere vernielingen

De afgelopen maanden heeft waterschap Scheldestromen meerdere keren vernielingen en branden ontdekt aan steigers en andere recreatievoorzieningen in en om het Veerse Meer. Begin april was de meest recente vernieling aan de waterskisteiger bij Oostwatering, een dag nadat deze is geplaatst. De steiger is afgebrand. Het herstellen van de schade kosten duizenden euro’s.

Waterschap Scheldestromen heeft vaker te maken met vernielzucht, diefstal, zwerfvuil en het crossen door natuurgebieden. Vaak gaat het om het omknakken van jonge bomen, het ombuigen van verkeersborden en het vernielen van picknicksets. Soms worden ook hekken, moeren en sloten bij stuwen en gemalen omgebogen, zonnepanelen of verkeerstellers ge-stolen of gebouwen beklad. Ook vindt het waterschap zwerfvuil in de berm of bij de sloot. Dit gaat meestal om huisvuil, drugsafval of zelfs om een lading autobanden.

In alle gevallen is sprake van zinloze vernielingen die zorgen voor hoge maatschappelijke kosten. De vernielingen moeten immers hersteld worden, objecten moeten vervangen wor-den of opnieuw worden aangeschaft. Waterschapsmedewerkers steken extra uren in het herstellen en opruimen. Het waterschap schat de jaarlijkse kosten op enkele tien duizenden euro’s en hoger als er synthetisch drugsafval moet worden opgeruimd. Het waterschap voert met andere partijen jaarlijks controles uit rondom het Veerse Meer. Bij overtredingen worden boetes uitgedeeld, maar deze schade is alleen te verhalen als de dader bekend is.

Aangifte

Het waterschap doet van iedere vernieling aangifte bij de politie. Daarnaast herstellen me-dewerkers van het waterschap de schade zo spoedig mogelijk om te voorkomen dat andere weggebruikers of recreanten hinder ondervinden. Als mensen vernielingen waarnemen, kunnen zij contact opnemen met de politie (0900-8844).

Middelburg, 9 april 2021

Danielle Steijn-Laing
team Communicatie
tel. 088-2461368

Twitter: @waterschap
Facebook: www.facebook.com/scheldestromen

Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.