Onderhand een Arne traditie vanaf 2005 onze jaarlijkse tochtje in juni over de Noordzee. Dit jaar vertrekken we op woensdag 20-juni  en zijn terug zondag 24-juni. Weer en wind dienende zal het Vlissingen-Duinkerken-Boulogne-Dover-Oostende en weer Vlissingen worden. Diegene die wil kan Boulogne overslaan en rechtstreeks vanuit Duinkerken naar Dover oversteken. Je mist dan natuurlijk wel het Franse croissantje. Palaver de dinsdagavond 21:00-uur in de jachthaven in Vlissingen. Het is een fantastische tocht met een prachtige zonsondergang en zonsopgang op zee, passeren van shipping-lanes, prachtige kliffen en telkens na een stukje zeilen een Belgische, Franse en Engelse sfeer proeven.

Om een idee van de vaartijden te geven, op de woensdagochtend vertrekken we om 8:00-uur en komen dan rond 18:00 aan in Duinkerken. De donderdag vertrekken we om 10:30 naar Boulogne om daar om 17:00-uur aan te komen. Eventueel kun je rechtstreeks naar Dover varen en heb je daar een dagje vrij. Op de vrijdag ’n kort oversteekje van Boulogne naar Dover aankomst 12:00-uur. Zaterdag weer terug naar het ‘continent’, vertrek om 8:00 uit Dover zodat we vroeg in de avond (19:30) in Oostende arriveren. En zondag tenslotte vertrekken we om 07:30-uur uit Oostende en zijn we weer om  12:30-uur  in Vlissingen.

Het wordt een prachtige en gezellige tocht voor iedereen, met een aankomstborrel in iedere haven. Het is een uitgesproken gelegenheid voor clubleden om bij anderen op te stappen. Misschien is het voor enkele van u een geschikte aanbrengtocht naar Engeland om daar de vakantie voort te zetten terwijl de rest weer retour gaat.

Wat is de formule ook alweer. Wij willen een ieder maximaal stimuleren om met deze fantastische tocht mee te doen. Wil je met je vaste crew gezellig meedoen, bij aankomst een borreltje van de Arne krijgen, ervaringen uit wisselen met mede flottielje deelnemers en ’n high-tea laten serveren in Dover dan moet je je zeker inschrijven.  Ben je een ervaren schipper die er plezier aan heeft mede Arne-leden als opstapper op deze tocht mee te nemen en ze, zover als er door de opstappers aangegeven wordt, wegwijs te maken hoe een dergelijke tocht te ondernemen, schrijf je in. En natuurlijk wil je graag opstappen, je bent welkom, we zoeken een plaatsje bij iemand aan boord. Dus voor diegene die een tocht op zee wil maken er is geen enkele belemmering. Geef je zo snel mogelijk op, in ieder geval voor 1-juni, op.

08:30-18:30 20-juni woensdag: Vlissingen – Duinkerken (54NM)

10:00-16:30 21-juni donderdag: Duinkerken -Boulogne (40NM)
Voor diegene die een rustdag wil varen Duinkerken-Dover (40NM)

08:00-12:00 22-juni Vrijdag: Boulogne-Dover (25NM)

08:00-19:30 23-juni zaterdag: Dover-Oostende (62NM)

08:00-13:00 24-juni Oostende-Vlissingen (30NM)

Meld je per email aan bij ondergetekende.

Nadere informatie, inschrijven Jos Hendriks  jos@jamhendriks.nl, 06-52090068

Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.