Stremming week 40

3 t/m 7 oktober 2022 waren de bruggen van de Zandkreeksluis 24 uur per dag gestremd. Laten wij er nu net door moeten. Getipt door de buurman in de sluis van Veere, moesten we onze plannen wijzigen. Later bleek dat ook andere vaarweggebruikers verrast waren met deze stremming.

Te vroege informatie en de frequentie dat deze sluis is gestremd

Alle berichtgeving betreft vaarwegen in Zeeland worden nauwgezet gevolgd door de administratie van de WV Arne en door mij voor onder andere de website van onze vereniging.

De bekendmaking werd al uitgegeven op 1 augustus. Voor diegene die deze berichtgevingen ook volgt, is het bekend, dat onder meer de Zandkreeksluis regelmatig langskomt met een stremming. Vaak is die stremming al opgeheven wanneer het bericht (vluchtig) wordt bekeken en dan weggeswiped. Dit deed ik dus ook op de eerste dag van augustus. Blijkt dat vele anderen dit, genietend van het mooie weer, ook deden.

Onderhoud

De mensen van Rijkswaterstaat doen hun uiterste best om de vaarweggebruiker te informeren.
Veel recreatievaart is niet meer onderweg van oktober tot april/mei. Tijd voor onderhoud aan de vele kunstwerken in onze vaarwegen. Die periode moet de varende alert zijn op belemmeringen van de doorvaart.

Ik ben weer oplettend. De volgende stremming van 18 oktober, 21 t/m 24 oktober komt voor ons ook weer slecht uit, maar kunnen wel tussen 17.00 en 07.00 uur schutten.

Hans van Laar.
redactie WV Arne

WV Arne      


De haven Cleanup

Af en toe maken wij, als havenmeesters bijzondere dingen mee. Vandaag was weer zo’n dag. Twee jonge gastjes, ik schat ze rond de 10 jaar oud, kwamen bij het Havenkantoor van Middelburg een
vuilniszak vragen. Met z’n tweeën hebben ze de hele haven schoongemaakt en opgeruimd in hun Zodiacje. Chapeau voor deze jonge heren, daar kunnen we met z’n allen een voorbeeld aan nemen!Wind- en stormwaarschuwingen voor kust en ruime binnenwateren
Wind- en stormwaarschuwingen voor de Noordzeedistricten
Meteox.com
Stichting Commissie Watersport Opleidingen

Jeugdzeilen WV Arne werkt samen met zeilschool "Het Veerse Gat"

Zeilschool Het Veerse Gat

KNRM nieuws

Nieuws Kustwacht Nederland

Watersportverbond
Varen doe je samen
Waterrecreatie Nederland
Waterschap Scheldestromen
Jachtwerf Oostwatering
Restaurant Fine Veere
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's
Watersport Vereniging Arne - Sfeer foto's

WV Arne!

Op de hoogte blijven van Watersport vereniging Arne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.